• s 1.7.2020. - 1.7.2020.
  • _ Kaštel 24

28. Dan dupina

Lokacija: Veli Lošinj
Vrijeme:
1.7.2020.,  u 18 sati
 
Od 1993. godine u Velom Lošinju održava se Dan dupina. Plavi svijet organizira ovu jedinstvenu manifestaciju od svog osnutka 1999. godine kao krunu edukacijskih aktivnosti. Toga dana veliki broj posjetitelja dolazi u Veli Lošinj kako bi se informirali o aktivnostima vezanim uz Jadranski projekt dupin - dugoročno istraživanje dobrih dupina u lošinjskom i viškom akvatoriju.

Interes za ovom manifestacijom iz godine u godinu sve je veći i broj posjetitelja raste. Od mnogih posjetitelja doznajemo da je upravo Dan dupina jedan od razloga njihova dolaska na otok u tom terminu. Također, važno je napomenuti kako je Dan dupina izuzetno dobro medijski popraćen od strane brojnih novinara iz različitih medija: novine, radio-postaje, TV-postaje i to ne samo lokalno nego i šire.Program Dana dupina redovito se sastoji od predavanja, izložbi, radionica, igara, sportskih natjecanja i dr. Zbog rastućeg broja posjetitelja namjera nam je svake godine poboljšavati ponudu Dana dupina i osmisliti što više novih zabavnih sadržaja u koje bi se aktivno uključio veći broj ljudi. Naši su posjetitelji i sudionici u aktivnostima različite dobi, nacionalnosti i vjere. Naš je cilj stvoriti atmosferu u kojoj se svi jednako dobro zabavljaju i osjećaju pa planiramo različite aktivnosti, za svakog ponešto, iako je glavnina usmjerena na djecu i mlade.

Jedno od glavnih obilježja Dana dupina po kojem je ova manifestacija postala prepoznatljiva velika je izložba dječjih likovnih radova na temu mora i dupina. Svake godine na adresu Plavog svijeta stižu brojni crteži iz Hrvatske i inozemstva te je konkurencija za osvajanjem nagrade za najbolji crtež sve veća.

vrh stranice