Miomirisni otočni vrt

U Miomirisnom otočnom vrtu nudimo širok izbor domaćih rukotvorina od likera, miomirisnih ulja, čajeva...
1. Morska sol sa začinima
Kad još nije bilo „vegete“, nona je sama brala začinsko bilje i miješala sa soli kako bi jelo bilo ukusnije. Rađeno je po noninom tajnom receptu. Sastojci su isključivo domaći.
 
2. Mirtin liker
Mirta je sredozemno grmoliko drvce opjevano zbog svoje ljepote od grčkih vremena do Goethea. Lošinjski predjeli obiluju ovim svetim grmom.
 
3. Miomirisni morski svijet 1
Miomirisni morski svijet 1 sastoji se od školjke, zvijezde i ribe u jakobovoj kapici, te od mješavine biljnih i eteričnih ulja. Suvenir je izrađen ručno od prirodnih otočkih materijala i miomirisni je osvježivač prostora.
 
4. Miomirisni morski svijet 2
Miomirisni morski svijet 2 je ručno izrađen motiv morskog svijeta s dodatkom eteričnih ulja. Odišu svježinom mora i lošinjskog bora, a po želji se mogu ukapati nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru.
 
5. Miomirisni biljni liker „ Moj otok „
Novi lošinjski liker spravljen po Sandrinoj izvornoj zaštićenoj recepturi od mladih listova mirišljavih biljaka (kadulja, bor, lavanda, limunovac i kameni vrisak ) ubranih isključivo na lošinjskim miomirisnim staništima. Čašica ovog likera čini čovjeka opuštenim, bilo da ga pije kao aperitiv ili digestiv. Liker svojom netipičnom zelenkastom bojom i specifičnim biljnjim okusom sublimira bogatstvo miomirisa lošinjskih krajolika.
 
6. Miomirisna vrećica
Napravljena je od prirodnih materijala u kojem je umetnuto razno miomirisno bilje ubrano na našem otoku, osušeno, narezani tanki listići lovora, masline, kojima možemo dodati razna eterična ulja po miomirisnim mjesecima i osvježiti naše prostore.

7. Liker od maslina
''Liker maslina'' je miomirisni biljni liker. Spravljen je po izvornoj zaštićenoj recepturi od plodova masline ubranih isključivo u lošinjskim maslinicima. Napravljen je u etilnom alkoholu uz dodatak šećera i vode s Vranskog jezera. Liker se pije kao aperitiv ili digestiv, a najbolje ga je popiti hladnoga. Liker je dobitnik srebrne medalje u Splitu na natjecanju Maslina 2012.
 
8. Liker od limuna
Liker je spravljen od lošnjskih limuna prema tradicionalnom lošinjskom receptu.
 
9. Lošinjski čaj
Čajna mješavina načinjena od različitih vrsta otočkog bilja po receptu Sandrine none.

10. Miomirisi i okusi Lošinja
Miomirisi i okusi Lošinja košarica lošinjskih suvenira sastoji se od:
Liker od mirte – “Apoksiomen”
Liker od mirte – “Dobri dupin”
Lošinjski čaj
Mirisna školjka
Lošinjska travarica
Lošinjski mirisni buketić
Lošinjski čudotvorni balzam
Lošinjski začin
 
11. Melem za usne
Lošinjski melem u stiku. Osjeti Lošinj - miomirisna mješavina ekstra djevičanskog maslinovog ulja i miris slatke naranče.
 
12. Komarcotjer
Lošinjski repelent u spreju. Mješavina eteričnih ulja s otoka Lošinja izvrsno djeluju protiv komaraca.
 
13. Linija proizvoda Apoxyomenos:
melem za usne
ulje za njegu tijela
sapun za struganje
 
U izradi suvenira koristilo se ''Apoksiomenovo'' bilje, odnosno biljne vrste koje su pronađene unutar brončanog kipa. Ova posebna linija za njegu kože, jedinstvena je na tržištu, a riječ je o proizvodima koje je mogao koristiti i pravi Apoksiomen.
 
14. Lošinjski miomirisni bombon
Slatkiš (tvrdi bombon bez punjenja) je napravljen s dodatkom prirodne arome karakterističnog lošinjskog bora. Prilagođen je suvremenom tehnološkom postupku i certifikatima konditorskih proizvoda. Aromatični bombon namijenjen je svim gostima otoka kao slatki podsjetnik na Lošinj i lošinjske miomirise.
 
Prodajno mjesto: Miomirisni otočni vrt, Bukovica 6, Mali Lošinj, T: +385 98 3226 519; E: info@miomirisni-vrt.hr; W: www.miomirisni-vrt.hr
 
Podaci o autoru:
 
Sandra Nicolich
 
vrh stranice