Šetnice i pješačke staze

Lošinjski arhipelag prepun je mirnih živopisnih mjesta jedinstvene ljekovite klime u čijim blagodatima možete uživati tijekom cijele godine.
To je destinacija zdravlja, blagog mediteranskog ugođaja s više od 2500 sunčanih sati godišnje. Na arhipelagu uspijeva oko 1200 najraznolikijih biljaka, od čega čak 600 vrsta raste na 17 kvadratnih kilometara otoka Unija. Brojevi su to s kojima se mogu pohvaliti samo rijetki sretnici.
Prirodni klimatski utjecaji s čudesnim ljekovitim svojstvima nikoga ne ostave ravnodušnim. Upravo je ta izražena i ugodna lošinjska mikroklima koja pozitivno djeluje na zdravstveno stanje, jedan od razloga zašto nam se gosti koji su jednom posjetili Lošinj, uvijek rado vraćaju.
Za Vas smo uredili preko 250 km šetnica duž kojih možete sresti goste iz cijelog svijeta. Za jutarnje buđenje dovoljno je s prvim zrakama sunca udahnuti punim plućima i prošetati. Odlučite li se za neku drugu tjelesnu aktivnost, za trčanje ili vožnju bicikla, uživat ćete u miomirisnim šetnicama, predivnim krajolicima, vidikovcima i uvalicama.
Sortiraj po:

Ćunski

S glavne ceste kod mjesta Ćunski skrenite prema aerodromu. Nakon 200 metara s desne strane ceste odvojak je prema uvali Liski. Prvi dio staze ide preko Ćunskog polja, nakon 200 metara put se račva, desno prema uvali Studenčić i lijevo prema uvali Liski. 
 • _Ćunski

Free climbing Osoršćica

Na udaljenosti svega 30 minuta od Planinarskog doma Sv. Gaudencije na planini Osoršćici koja se prostire iznad Osora i Nerezina, postavljeno je 30 smjerova težine 4c - 8, maksimalne dužine 30m.
 • _Lošinj

Ilovik

Ilovik je najjužniji otok lošinjskog arhipelaga, povezan je s otokom Lošinjem brodskom, te katamaranskom linijom s Malim Lošinjem, Rijekom i Zadrom. Za razliku od ostalih otoka lošinjskog arhipelaga do Ilovika, možete doći asfaltiranom cestom do uvale Mrtvaške (najjužnije točke otoka Lošinja), otkuda su morem organizirani transferi do otoka Ilovika (10 minuta).
 • _Ilovik

Lošinjska transverzala

S glavne prometnice koja vodi prema predjelima Čikat i Sunčana uvala, na raskršću sa semaforima, skrenite prema Skladišnoj servisnoj zoni. Idite ravno po asfaltiranoj cesti i nakon 500 metara, na manjem raskršću skrenite lijevo.
 • _Lošinj

Osoršćica

Proteže se uzduž sjevernog dijela otoka Lošinja, od mjesta Ćunski do Osora, u dužini od 20-tak kilometara. Prva je planina jadranskog otočja koja je privukla pažnju turista, među kojima svakako treba spomenuti austrougarskog prestolonasljednika Rudolfa Habsburga, koji se davne 1887. godine popeo na Osoršćicu.
 • _Lošinj

Punta Križa

Nalazi se na najjužnijem dijelu otoka Cresa i pravi je nacionalni park bogate flore i faune. Uputiti se u Puntu Križa znači odlutati u zeleno, ovdje prevladavaju borove šume i makije, zelene livade na kojima ćete vidjeti ovce na ispaši, a znadu prošetati i stada jelena lopatara.
 • _Punta Križa

Put dupina

Put dupina pješačka je staza koja prolazi južnim dijelom otoka Lošinja i spaja njegove dvije obale zapadnu i istočnu stranu. Naziv staze proizlazi iz vrlo jednostavnog razloga, naime ovdje imate najveću mogućnost vidjeti zaigrano jato dupina.
 • _Lošinj

Stazama lošinjskih kapetana

Želite li upoznati tajne Lošinja, prošećite šetnicom uz more koja povezuje i skriva dragocjenosti našega otoka. Krenite od uvale Borik, preko suncem okupane Sunčane uvale, dotaknite Anuncijatu (Annunziata), te ušećite u uvalu Čikat. 
 • _Lošinj

Susak

Susak je jedinstveni otok na Jadranu kako po svom nastanku tako i po svom izgledu. Debele slojeve finog žućkastog pijeska na kamenu vapnenačku ploču nanijeli su pradavni vjetrovi, a ljudi su od pamtivijeka oko svojih poljoprivrednih dobara sadili trstike čije korijenje u potrazi za vodom prodire duboko u tlo i čuva ga od erozije.
 • _Susak

Šetnica vitalnosti

Na put prema Velom Lošinju krenut ćemo od uvale Kadin koja se nalazi na ulazu u Mali Lošinj. Staza je betonirana i vodi nas istočnim dijelom otoka Lošinja kroz uvale Kadin, Zagazinjine i Bojčić, do male ribarske lučice Sv. Martin – najstarijem dijelu Malog Lošinja, gdje su se doselili prvi stanovnici otoka Lošinja, u 12. stoljeću. 
 • _Lošinj

Unije

Unije najveći je otok među svim otocima koji okružuju Lošinj. Zahvaljujući dobrom geoprometnom položaju, izvorima vode i prostranom plodnom tlu, Unije su kroz sva povijesna razdoblja imala svoje žitelje. Naziv otoka vjerovatno dolazi od (he)neios, što na grčkom jeziku znači "njiva".
 • _Unije
vrh stranice