„ZELENA RJEŠENJA ZA DESTINACIJE” – POZIV ZA DOSTAVU PREZENTACIJA ZA GGDD19

U vrijeme kad je relativno mali broj destinacija suočen s prekomjernim turizmom, velik je broj onih koje imaju prostora za daljnji razvoj. Koje je globalno iskustvo s boljim širenjem turizma i uravnoteživanjem dobrobiti? Podijelite osobna iskustva suočavanja s najvećim izazovom današnjeg turizma i znanja o povezanim temama na konferenciji „Global Green Destinations Days“ koja će se od 9. do 12. listopada 2019. održati u Hrvatskoj (u Zagrebu i Malom Lošinju).
Znanstvenici koji se bave istraživanjem ove teme, destinacijski menadžeri i menadžeri poslovanja imaju priliku podijeliti „priče o dobrim primjerima iz prakse“ do početka kolovoza i predstaviti ih na konferenciji.
GGDD godišnje privuče 250-300 menadžera i stručnjaka iz 30 do 40 država te je vodeća svjetska konferencija o održivim turističkim destinacijama. Domaćini ovogodišnje konferencije su Ministarstvo turizma Republike Hrvatske (9. listopada) i Mali Lošinj kao dobitnik certifikata „Top 100 održivih destinacija svijeta“ te Kvarner (10. - 11. listopada), a organizirano je i nekoliko izleta, među kojima je posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera (12. listopada). Kroz seriju radionica, izleta, radnih sastanaka i panel diskusija, delegati će imati priliku predstaviti prezentacije i stjecati nova znanja o destinacijskim izazovima i rješenjima od globalnih lidera.
 

Teme:
1. Prostorni i vremenski razvoj turizma: upravljanje popularnim turističkim središtima i razvoj novih „zelenih“ destinacija 
2. Turizam kao potpora lokalnim zajednicama, kulturi i tradiciji 
3. Turizam u skladu s prirodom i kao potpora bioraznolikosti 
4. Marketing održive destinacije
5. Suočavanje sa zagađenjem od fosilnih goriva i klimatskim izazovima u turizmu, uklj. ekološki prihvatljivu mobilnost
6. Gospodarenje vodom i otpadom i kako smanjiti uporabu plastike
7. Kako izbjeći skrivene troškove turističkog razvoja  
 
PANEL STRUČNJAKA
Ovogodišnja konferencija okupit će odabrane destinacijske menadžere kao predstavnike svjetski značajnih turističkih destinacija. Ovaj događaj ujedno je jedinstvena prilika za učenje od stručnjaka specijaliziranih u određenim područjima, upoznavanje s praktičnim alatima i rješenjima iz područja održivosti.

Prijavite se na konferenciju!


vrh stranice