Novosti

Novosti na području Grada Malog Lošinja !
Sortiraj po:

TZG Malog Lošinja i Via Apsyrtides projekt - dobitnici nacionalne nagrade Simply the Best

Turističkoj zajednici Grada Malog Lošinja dodijeljena je posebna nagrada za najbolju u kategoriji Otočke destinacije- najbolje destinacije jadranskih otoka, za kontinuirani kreativan pristup oblikovanju i razvoju novih turističkih proizvoda koji oplemenjuju i upotpunjuju turističku ponudu destinacije.

Također, Via Apsyrtides projekt odabran je među pet najboljih u kategoriji Novi projekt u turizmu - grupa turističke zajednice i lokalna uprava čime je ujedno i dobitnik tradicionalne nacionalne godišnje nagrade Simply the Best. Riječ je o projektu koji je nastao u suradnji dvije turističke zajednice; Malog Lošinja i Cresa. Ovim kreativnim pristupom oblikovanja novog turističkog proizvoda koji spaja dva grada na otocima Cresu i Lošinju, dodatno je obogaćena atraktivnost turističke ponude destinacije.

  • _Lošinj

Jesen na Lošinju - u znaku aktivnosti na otvorenom

Brojnim posjetiteljima Lošinj je idealna 'Outdoor' destinacija upravo zbog svoje lječilišne klime, zraka prve kvalitete te više od 200 sunčanih dana godišnje. Utrke i događanja natjecateljskog duha, maratoni, lignjade, podvodni ribolov ili pak šetnje, planinarenje, trčanje i tenis na otvorenom, samo su neke od aktivnosti koje vas očekuju ove jeseni na Lošinju.
  • _Lošinj

MALI LOŠINJ MEĐU TOP 100 ODRŽIVIH DESTINACIJA SVIJETA

Vodeći stručnjaci za održivost u državnim, poslovnim i akademskim krugovima,  njih više od 250 iz 43 zemalja diljem svijeta, 27. rujna 2022. okupili su se u Ateni povodom osmog izdanja međunarodne konferencije Svjetskih dana zelenih destinacija (Global Green destinations days)! Svoje je mjesto i ove godine na popisu održivih destinacija osigurao Lošinj!
  • _Lošinj

Prve VR naočale u Europi prilagođene gluhim i nagluhim osobama prezentirane u Osoru!

Posljednjeg tjedna u mjesecu rujnu obilježava se Međunarodni tjedan gluhih osoba s ciljem podizanja globalne svijesti o pravima gluhih. Upravo tom prigodom, 50 članova Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba 24. rujna 2022. godine posjetilo je čuveni muzej na otvorenome- grad Osor gdje im je prezentirana virtualna šetnja Osorski vremeplov – nova dimenzija prošlosti.
  • _Lošinj

„ADDIO“ skulptura – posveta ženama lošinjskih pomoraca

„Addio, moj ljubljeni!“ govorila je u vjetar i mahala jedrenjaku koji je nestajao na horizontu...

Svaki lošinjski brod, kad bi isplovio iz luke za daleko putovanje, pristao bi u jednoj od najljepših lošinjskih uvala. Riječ je o uvali Čikat kod crkvice Annunziata gdje bi se posada iskrcala te u crkvici s obiteljima izmolila krunicu (ruzarij) prije rastanka.

  • _Lošinj

Kolovoz na Lošinju 2022.

Gosti su prepoznali sve prednosti destinacije lošinja kao otoka vitalnosti a da je lošinjsko ljeto u znaku glazbe pokazuje i šarolik program događanja u kolovozu popraćen brojnim glazbenim izvedbama i koncertima.
  • _Lošinj

Ljeto na Lošinju 2022.

Od uličnih koncerata, pučkih fešti i brojnih izložbi, do sportskih događanja, pomorskih večeri i LOSINAVA festivala, sve vas to očekuje ove godine na Lošinju – vašoj destinaciji!
  • _Lošinj
vrh stranice