Novosti

Novosti na području Grada Malog Lošinja !
Sortiraj po:

Spa Clinic hotela Bellevue 5* dobitnik je nagrade „Croatia's Best Hotel Spa“ 2020

Mali Lošinj, 29. listopada 2020. - Spa Clinic hotela Bellevue 5 * s otoka Lošinja proglašen je “Croatia's Best Hotel Spa” za 2020. godinu od strane prestižnog World Spa Awards ™, etablirane globalne organizacije čiji je glavni cilj promicanje i nagrađivanje kvalitete u spa i wellness industriji. Pokrenut 2015. godine, ovaj godišnji program nagrada nastao je kao sestrinski događaj World Travel Awardsu ™, koji nagrađuje izvrsnost i potiče rast i inovacije u turizmu posljednjih 27 godina.
  • _Mali Lošinj

HIR 3 i Saša Fegić nakon punog kruga oko svijeta vratili se u polaznu luku

Legendarni HIR 3 i skiper Saša Fegić vratili su se sa svoje najveće ekspedicije – dvogodišnjeg putovanja jedrilicom oko svijeta. Zahtjevna sportska ruta vodila ih je od zapada prema istoku, oko tri znamenita rta na jugu kontinenata: rta Dobre nade, rta Leeuwin i zloglasnog rta Horn. Ukupno 39.000 milja prevalili su Fegić i HIR 3 u 28 mjeseci, te se upisali u nautičarsku povijest Hrvatske: Fegić kao prvi Hrvat koji je pod našom zastavom oplovio svijet tom najzahtjevnijom rutom, a HIR 3 kao jedina hrvatska jedrilica koja je puni krug oko svijeta napravila čak dvaput.
  • _Lošinj

Gradovi Mali Lošinj i Cres potpisali sporazum o suradnji turističkih zajednica !

Cresko – lošinjsku otočnu skupinu gosti doživljavaju kao jednu destinaciju, što su prepoznali gradovi Cres i Mali Lošinj, te su danas ispred Turističkih zajednica Grada Malog Lošinja i Cresa sporazum o suradnji potpisali predsjednici Ana Kučić i Kristijan Jurjako, u prisustvu direktora dviju turističkih zajednica - Dalibora Cvitkovića i Sanje Živanović. Ovim dokumentom najavili su nastavak provođenja zajedničkih aktivnosti s ciljem daljnjeg razvoja turizma.
  • _Lošinj

Mali Lošinj izabran u Top 100 održivih destinacija svijeta!

Šesti put zaredom, ali prvi put online, održana je globalna konferencija posvećena održivom upravljanju destinacijama i dodjela nagrada za Top 100 održivih destinacija svijeta. Mali Lošinj se ponovno situirao u skupinu najboljih, a ove je godine konkurirao u kategorijama Kultura i zajednica te Priroda i ekoturizam.
  • _Lošinj

Tjedan odmora vrijedan

 

Tjedan odmora vrijedan je akcija Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice kojom se u tjednu od 16. do 25. 10. 2020. omogućuje svim građanima Hrvatske da posjete i upoznaju druge dijelove naše zemlje uz značajne popuste na sve turističke proizvode, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.


  • _Lošinj

Clean up Day na Lošinju

Gosti kampa Čikat zajedno s djelatnicima Instituta za istraživanje i zaštitu mora- Plavim svijetom i volonterima udružili su se kako bi čistili malološinjsku Zlatnu uvalu u sklopu obilježavanja ICC-International Coastal Cleanup - „Clean up Day“.
  • _Lošinj

Lošinj, Rovinj i Zadar uvršteni u 50 najboljih svjetskih destinacija

Terry Stevens uvrstio Hrvatsku u svoju novu knjigu „Wish you were here“

Ugledni profesor i turistički stručnjak Terry Stevens u svojoj novoj knjizi „Wish you were here“ uvrstio je Zadar, Lošinj i Rovinj na popis 50 najboljih svjetskih destinacija. Nova knjiga poznatog „veterana“ u turističkoj industriji na preko 200 stranica daje jedinstven uvid u ono što jednu turističku destinaciju čini izvrsnom.

  • _Lošinj

Prva sjednica novog saziva Skupštine TZGML

Pod predsjedanjem gradonačelnice Grada Malog Lošinja Ane Kučić održana je sjednica novog saziva Skupštine Turističke zajednice Grada Malog Lošinja 22. rujna 2020. u Muzeju Apoksiomena na kojoj su izabrana nova tijela Zajednice u mandatnom razdoblju 2020. – 2024. godine. 
  • _Lošinj

45 godina vjernosti i 60 godina braka proslavili na Lošinju

Bert i Erika Witte šezdesetu godišnjicu braka odlučili su proslaviti upravo na Lošinju! 
Obitelj Witte već 45 godina vjerno se vraća na otok vitalnosti, a svoju 35. godišnjicu braka također su prethodno odlučili proslaviti, gdje drugdje nego na Lošinju. 

  • _Lošinj

Više od 60% noćenja ostvareno na Lošinju u kolovozu

Prednosti otoka Lošinja poput lječilišne klime, čistog mora i predivne prirode te mogućnost bavljenja brojnim aktivnostima na otvorenom ponovno su došle do izražaja te je tako Lošinj u kolovozu ostvario 63,2% prošlogodišnjeg turističkog prometa, a u prvih osam mjeseci 2020. godine  58% prošlogodišnjih noćenja.
  • _Lošinj
vrh stranice