Mjesta i otoci lošinjskog arhipelaga

Blaga klima, bogata bioraznolikost, ugodna atmosfera te 250 kulturno zabavnih manifestacija – samo su neki od epiteta zahvaljujući kojima se lošinjski arhipelag na svjetskom tržištu pozicionirao kao Otok vitalnosti.
Tradicija zdravstvenog turizma dulja od 125 godina važan je segment ponude, a kombinacija mirisa guste borove šume i ljekovitog bilja te aerosoli mora kreiraju jedinstvenu aromaterapiju na otvorenom.
 
More visoke kakvoće i zrak prve kvalitete s više od 200 sunčanih dana godišnje s  1018 biljnih vrsta od kojih  939 pripada autohtonoj flori, Lošinj čini aromaterapeutskim središtem i destinacijom vitalnosti, zdravstvenog turizma, ekološki osviještenog i modernog odredišta. 

Preuzmite novi Image katalogSortiraj po:

Belej

Selo smješteno na otoku Cresu, na samome rubu lošinjskog gradskog područja, u središtu visoravni čija se zapadna strana postupno i blago spušta prema moru, dok se istočna u to isto plavetnilo strmoglavljuje.
 • _Belej

Ćunski

Ćunski se nalazi 8 kilometara od Malog Lošinja. Nastao je na brijegu koji je nosio jednu od brojnih pretpovijesnih gradina otoka Lošinja. Obrađivanjem obližnjeg plodnog polja našlo je opstojanje mnogo naseljenika pa se i naselje razvijalo i širilo do sadašnjih građevnih granica.
 • _Ćunski

Ilovik

Otoci Ilovik i Sv. Petar sve do nedavnog vremena spominjali su se pod zajedničkim imenom, prvo kao Neumae Insulae (neuma na grčkom znači „znak“), a od 13. stoljeća kao Sanctus Petrus de Nimbis ili u kasnijoj, mletačkoj verziji San Pietro dei Nembi. 
 • _Ilovik

Lošinj

Blaga klima, bogata bioraznolikost, ugodna atmosfera te 250 kulturno zabavnih manifestacija – samo su neki od epiteta zahvaljujući kojima se Lošinjski arhipelag na svjetskom tržištu pozicionirao kao Otok vitalnosti
 • _Lošinj

Mali Lošinj

Mali Lošinj najveće je naselje na otoku, smješten je s južne strane lošinjskog zaljeva te je zahvaljujući tom položaju postao značajno pomorsko i trgovačko, a danas i turističko središte.
 • _Mali Lošinj

Nerezine

Lijevo od glavne ceste, podno brda Osoršćice, smještene su Nerezine, koje je kao turističko mjesto otkriveno u prošlom stoljeću zahvaljujući austrougarskom prijestolonasljedniku Rudolfu Habsburgu 
 • _Nerezine

Osor

Na mjestu gdje su se otok Lošinj i Cres najviše priljubili smjestio se gradić koji je u antička vremena doživio svoj trenutak slave, a danas je zapravo muzej na otvorenom.
 • _Osor

Punta Križa

Punta Križa je pravi nacionalni park bogate flore i faune. Na putu za Osor skrenite s glavne ceste. Putujete u zelenilo gdje Vas očekuje krajolik savršenog mira.
 • _Punta Križa

Susak

Susak je jedinstveni otok na Jadranu kako po svom nastanku tako i po svom izgledu. Debele slojeve finog žućkastog pijeska na kamenu vapnenačku ploču nanijeli su pradavni vjetrovi, a ljudi su od pamtivijeka oko svojih poljoprivrednih dobara sadili trstike čije korijenje u potrazi za vodom prodire duboko u tlo i čuva ga od erozije. 
 • _Susak

Sveti Jakov

Sv. Jakov je malo ribarsko selo koje se nalazi iznad mora, na sjevernom dijelu otoka Lošinja. To je najmanje naselje na otoku. Od Nerezina je udaljen oko 2 kilometra, a od Malog Lošinja oko 15 kilometara. Oko sela su maslinici, a obala ima pješčanih uvalica u kojima je ugodno kupanje.
 • _Sveti Jakov

Unije

Površinom najveći među otočjem koje okružuje Lošinj, Unije su zahvaljujući dobrom geoprometnom položaju na ulazu u Kvarner, izvorima pitke vode i prostranom plodnom tlu kroz sva povijesna razdoblja imala svoje žitelje. 
 • _Unije

Ustrine

Svega nekoliko kilometara udaljene od Beleja, spuštajući se obalom prema zapadu, nalaze se Ustrine, naselje rimskog podrijetla o čemu svjedoče ostaci antičke vile i velika količina ostataka antičkih crijepova, žara i keramike.
 • _Ustrine
vrh stranice