Tjedan odmora vrijedan

 

Tjedan odmora vrijedan je akcija Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice kojom se u tjednu od 16. do 25. 10. 2020. omogućuje svim građanima Hrvatske da posjete i upoznaju druge dijelove naše zemlje uz značajne popuste na sve turističke proizvode, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.


 

 

 

 

 

PROVJERITE PONUDU NA PODRUČJU OTOKA LOŠINJA:

 


SMJEŠTAJVITALITY HOTEL PUNTA

Provedite tjedan odmora vrijedan na Lošinju uz 50% popusta!

Nagradite se revitalizirajućim i ljekovitim odmorom u Vitality hotelu Punta uz jedinstveni Health & Fitness standard. Otkrijte Vitality zonu u kojoj vas očekuje prirodni wellness doživljaj, fitness dvorane, programi tjelovježbe uz profesionalno vodstvo naših kineziologa, sve uključeno u cijenu boravka. Ili jednostavno uživajte u dugim šetnjama uz more udišući morski aerosol pomiješan s esencijama bora i ljekovitog bilja kojima otok obiluje.

VIŠE INFORMACIJA

 

KULTURNE ATRAKCIJE

 

MUZEJ APOKSIOMENA

Prije više od dvije tisuće godina brončani Apoksiomen brodom je putovao u svoj novi dom, ali Neptun mu je pokvario planove pa je Apoksiomen završio na morskom dnu blizu otočića Vela Orjula. Ostao je tamo zatočen u pijesku sve dok ga nije pronašao belgijski turist na dubini od 45 metara. Nakon restauracije, Apoksiomen je konačno preseljen u svoj novi dom – Muzej Apoksiomena u Malom Lošinju.

VIŠE INFORMACIJA

AKTIVNI ODMOR

 

TURISTIČKA AGENCIJA VAL

 Osvajanje najvišeg vrha otoka Lošinja, sv. Mikul

Sv. Mikula je najljepši vrh na otoku Lošinju. Na njemu stoji prastara kapela sv. Nikole (u lokalnom govoru sv. Mikule) građena od tesana kamena. U njoj je planinarska upisna knjiga, a sama kapela može poslužiti kao zaklon od kiše i sunca jer je stalno otvorena. Zanimljivo je da je upravo Osorščica na Lošinju bila prva planina jadranskog otočja koja je privukla pozornost turista. U Malom je Lošinju 1886. osnovano turističko društvo, a njegovi su članovi već iduće godine (28. ožujka 1887.) poveli na najviši otočni vrh Televrinu (589 m) austrijskog prijestolonasljednika Rudolfa, a poslije potaknuli gradnju planinarske staze iz Nerezina na vrh Sv. Mikule. Ta se staza i danas koristi kao najkraći prilazni put na Sv. Mikulu. Osorščica je zahvalna za izlete tijekom cijele godine, a po cijelom otoku uređen je niz šetnica i pješačkih staza koje upotpunjuju turističku i planinarsku ponudu.

Osoršćica na otoku Mali Lošinj je pozornost planinara privukla još u 19. stoljeću, visoka je 589 metara, a na nju se još 1889. popeo austrijski prijestolonasljednik Rudolf II.

Ova ponuda uključuje :

1. Vodiča za planinarenje

2. Piće- voda 0,5 l

Umjesto 150,-kn za sve koji sudjeluju na tjedan odmora vrijedan dajemo 50% popusta i osvajanje najvišeg vrha nudimo po cijeni od 75,-kn po osobi

VIŠE INFORMACIJA

 

TURISTIČKA AGENCIJA VAL

Biciklistička tura po otoku Lošinju - srednje zahtjevna

 Jeste li se pitali gdje su te sakrivene biciklističke staze o kojima se stalno priča? Puteljci koji Vas dovode do mjesta gdje autom ne možete doći. Predivne uvale i plaže otoka Lošinja sakrivene od pogleda drugih. Ne bojite se iskusiti nešto novo s turističkim vodičem , domaćim čovjekom koji će Vas provesti kroz predivne neistražene dijelove otoka. Iskusite i doživite otok Lošinj u potpuno novom ruhu, istražite neistražena područja otoka Lošinja. 

Ova ponuda uključuje put od Velog Lošinja, prolazak oko grada Malog Lošinja, prolazak kroz šljunčani dio staze te dolazak do Zlatne uvale. Nakon Zlatne uvale prolazak preko Čikata i Sunčane uvale sve do Providence vidikovca koji će Vam oduzeti dah pogledom na predivan Lošinjski arhipelag. Trajanje je između 2:30 do 3 sata.

Ovim putem dajemo 50% na cijenu biciklističke ture, umjesto 250,-kn za 125,-kn po osobi s uključenim biciklom.

VIŠE INFORMACIJA

 

 

Više informacija o akciji TJEDAN ODMORA VRIJEDAN pronađite na linku.

vrh stranice