Lokacija: Nerezine, Konoba Bonaparte’s
Vrijeme: 13.6.2025., u 19 sati
Chef Davide Ciampi prvi put u Hrvatskoj – jedinstvena večera u konobi Bonaparte's, 13. lipnja 2025. !
Otok vitalnosti, prirodnog bogatstva i aromatičnih mirisa borova i mora – Lošinj – ovog lipnja postaje bogatiji za jedno kulinarsko iskustvo. U čarobnom ribarskom mjestu Nerezine, pod krošnjama i zvijezdama, odvijat će se kulinarsko druženje koje spaja dvije priče: onu o zanimljivom talijanskom chefu i mladom hrvatskom chefu.
CHEF DAVIDE CIAMPI – PRVI PUT U HRVATSKOJ
Po prvi puta u svojoj karijeri, jedan od najzanimljivijih talijanskih chefova mlađe generacije – Davide Ciampi – dolazi kuhati u Hrvatsku. I to ne bilo gdje – već u konobu Bonaparte's, šarmantnom restoranu koji je svoja vrata otvorio tek prošle godine pod vodstvom chefa Nikole Šoića.
Chef Ciampi je nomad kulinarstva – obrazovan u San Sebastiánu, na prestižnom Baskijskom kulinarskom centru, putnik i stvaratelj koji kombinira okuse Italije, sjeverne Europe i Mediterana.
Radio je u nekima od najpoznatijih restorana svijeta, uključujući slavnu Nomu u Kopenhagenu koja se godinama smatra jednom od najboljih na svijetu i nosi čak tri Michelinove zvjezdice, zatim u Dinner by Heston Blumenthal u Londonu, Bianc u Hamburgu i Gaa u Bangkoku – sve redom restorane obogaćene Michelinovim zvjezdicama.
Danas Ciampi djeluje kao privatni chef i kulinarski edukator – održava večere, radionice i performanse diljem Europe – od Italije, preko Danske, do Islanda i Španjolske. A sada – dolazi na Lošinj, u srce Jadrana, kako bi pripremio večeru koja će se pamtiti.
🍽 JEDINSTVEN JELOVNIK U 5 SLIJEDOVA – FUZIJA ITALIJE I HRVATSKE
Zajedno s domaćinom večeri, chefom Nikolom Šoićem, koji je u vrlo kratkom roku etablirao Bonaparte’s kao nezaobilaznu točku lošinjske gastro scene, Ciampi će s Nikolom osmisliti inovativni petoslijedni jelovnik.
Ovaj će jelovnik predstavljati umjetničku fuziju talijanske elegancije i hrvatske autentičnosti, koristeći lokalne namirnice i inspiraciju iz mediteranskog podneblja – sve s potpisom dvojice izuzetnih mladih kuhara.
🍷 VINSKA PRIČA – NESPUTANA VINA IZ ZAGREBA
Jedinstveni jelovnik upotpunit će vinsko uparivanje koje potpisuju Nesputana vina kao vodeći promotor i distributer prirodnih vina u Hrvatskoj, sa sjajnom selekcijom autentičnih i karakternih prirodnih vina iz cijele Europe.
Za ovu posebnu večer, svaki slijed dobit će svoje nesputano vinsko ogledalo, pažljivo birano u suradnji s chefovima, za potpuno iskustvo svih osjetila.
🎶 GLAZBENA PODLOGA: TRIO SALVIA UŽIVO
Kao da to nije dovoljno – ovu posebnu večer zaokružit će nastup Salvia tria uživo, koji će atmosferi dodati notu elegancije, intime i vrhunskog zvuka.Dok gitara ispunjava zrak, gosti će uživati u jedinstvenom spoju gastronomije, vina i glazbe – sve na najrascvjetanijoj terasi u Nerezinama.
📍 LOKACIJA: KONOBE BONAPARTE'S, NEREZINE – OTOK LOŠINJ
Bonaparte's je mlada, ali ambiciozna gastronomska destinacija u Nerezinama, malom mjestu koje odiše autentičnim šarmom. Smještena na glavnom trgu, ispod stabla pokrive i okružena cvjetnim aranžmanom, ali prožeta mirom, konoba je pravi izbor za ovakav događaj.
Otok Lošinj nije slučajno poznat kao “otok vitalnosti” – čisti zrak, prirodne arome i mirisi otoka djeluju terapeutski – a sada, na jednu noć, postat će i otok nezaobilazne kulinarske večeri.
🍽 Jelovnik: Pet slijedova by chef Ciampi & chef Nikola Šoić
💶 Cijena: 60 € + 40 € vinsko uparivanje
🍷 Vinsko uparivanje: Nesputana vina (Zagreb)
🎵 Glazba uživo: BLUES trio Salvia (Lošinj)
🪑 Broj mjesta ograničen – obavezna rezervacija
Ne propustite jedinstvenu priliku za iskustvo koje objedinjuje gastronomiju, glazbu, prirodu i emociju.
Chef Ciampi, Chef Šoić, Nesputana vina i Lošinj – spoj koji se događa samo jednom.
REZERVACIJE I INFORMACIJE:
IG: @bonapartes_losinj
📧 bonapartes2024@gmail.com
📞 +385 91 5000 550