Apoksiomenova prirodna kozmetika

Apoksiomenova prirodna kozmetika APOXYOMENOS

LINIJA PRIRODNIH KOZMETIČKIH PROIZVODA APOXYÒMENOS
Antika je razdoblje u kojemu se izuzetno njegovao kult tijela i velika se pažnja posvećivala higijeni. Osim pranja, osnovna njega obuhvaćala je i masažu tijela uz primjenu raznih mirisnih kupki te dragocjenih ulja i masti, a u njima su podjednako uživali muškarci i žene. Mirisi koji su se tada cijenili bili su mošus, ambra, tamjan, cimet i timijan, a koristili su se i za mirisanje hramova, balzamiranje i prinošenje žrtava. U starom Rimu kozmetika je doživjela veliki procvat zbog dolaska grčkih liječnika i enciklopedista. Rimljanke su kožu čistile upotrebljavajući masti, ulja i pudere, a također su izrađivali i sapune od masti i vapna. Stari Rim bio je poznat po izradi mnogih kozmetičkih i ljekovitih sredstava i pripravaka poput pasti za ljuštenje kože, krema, ulja, masti, kupki i mirisa.
Kozmetika Apoxyòmenos bazirana je prvenstveno na uljima i mirisima koji su se koristili još u antičko doba; maslinovo i bademovo ulje te mirisi mošusa, mirte, ambre, narančinog cvijeta i perunike.

Mirta Lozančić, aromaterapeut, prirodna kozmetika Mirta
Prirodna kozmetika Mirta, Zagrebačka 53, 51550 Mali Lošinj, T: +385 99 2187 142, lozancicmirta3@gmail.com,
WEB SHOP: www.prirodna-kozmetika-mirta.com


LINIJA PROIZVODA ZA NJEGU KOŽE APOXYÒMENOS
Linijom lošinjske prirodne kozmetike Apoxyòmenos koža se njeguje na antički način. Apoksiomen, starogrčki atlet apolonskog tjelesnog obličja, stoljećima je spavao skriven u moru nedaleko Lošinja. U brončanom tijelu lošinjskog Apoksiomena pronađeni su tragovi ljekovitih sredozemnih biljaka iz antičkih vremena. Od mirisnih ulja istovrsnih biljaka otoka vitalnosti, napravili smo miomirisnu mješavinu koja nas podsjeća na antičko vrijeme kada je skrb za zdrav izgled vlastitog tijela činila neizostavni dio kulture življenja.

Sandra Nicolich, aromaterapeut, Miomirisni otočki vrt
Miomirisni otočki vrt, Bukovica 6, 51550 Mali Lošinj, T: +385 98 326 519, info@miomirisni-vrt.hr, www.miomirisni-vrt.hr


vrh stranice